Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp reddet Mig Tautra

Faksimilie Trønder-avisa 3.8-2015

Etter to røde dager publikumsmessig, kunne man endelig pustet lettet ut på Tautra lørdag. Da kom både sommerværet, Vamp og 2.300 publikummere.

– Vi som har vært her både torsdag og fredag har nærmest frosset på oss forskjellige ting, men endelig kom finværet, og det trengte vi virkelig, sier festivalsjef for MiG Tautra, Øyvind Løvrød. Allerede i 15-tida lørdag ettermiddag var det mye folk på Tautra, da brødrene Marcus & Martinus som sto for underholdningen. Et par timer etter denne konserten kom flere tilreisende for å se hovedattraksjonen Vamp.

Muligheter for videre satsing

Totalt var 2.300 besøkende på festivalen lørdag, mens torsdag, fredag og søndag trakk 1.700 til sammen. Etter å ha gått 400.000 i underskudd etter fjorårets festival, var de i år avhengige av å gå i balanse.

– I fjor gikk vi på en smell med 1.500 færre besøkende enn budsjettert. I år er vi ganske nærme der vi bør være med 4.000 publikummere, så da er det håp for videre satsing. Men det er klart at vi nå lever fra festival til festival, så vi må vente til vi har sluttresultatet klart og ta en avgjørelse for neste år på styremøte i slutten av måneden, sier festivalsjef Øyvind Løvrød. Han er uansett lettet over at årets MiG ser ut til å gå i økonomisk balanse. Musikalsk ser han også tilbake på en vellykket helg.

– Vi har prøvd å få tak i Vamp i flere år, og endelig lyktes vi. For oss ble dette bandet veldig riktig, og det virket som både publikum og bandet selv var fornøyde, sier festivalsjefen.

Gamle og nye medlemmer

Og det var en fin atmosfære på Tautra da Vamp kom. Noe tilfeldig symbolikk lå det i bandets entré på scenen: Sola lyste opp fra siden, og traff bare de to herrene som sto fremst – Øyvind Staveland med fele, fløyter og trekkspill, den eneste som har vært med i Vamp fra oppstarten, og Jan Toft, den opprinnelige vokalisten som hoppet av skuta i 1998. Det er disse to som er kjernen i dagens Vamp, men de har et solid lag rundt seg også, selv om de havner litt i skyggen. Bluesgitarist Bjørn Berge ble hentet inn i bandet for et år siden, og det var slettes ikke et dårlig valg. Han setter sin personlige signatur på Vamps viserocka folkemusikk gjennom både gitarspill og vokalt bidrag. Også Staveland junior fungerer godt i bandet han ble involvert i for 11 år siden. Han spiller både trommer, trekkspill og piano, og bidro med tre solonummer på Tautra. Pent og pyntelig, og med en stemme som står i sterk kontrast til Jan Tofts mørke pondus.

Favorittene kom til slutt

– Vil dere høre noe nytt? spurte den eldste Staveland et sittende og høflig Frosta-publikum som svarte ja.

– Det har dere ikke, dere vil bare høre det som er gammelt, smilte han lurt tilbake, før de serverte den ferske låten «Elmer», en hyllest til hans barnebarn. Men Staveland og Vamp spilte mye gammel-Vamp, og det satte folk pris på. Det beste sparte de selvsagt til slutt. Det var tilløp til jubel i rekkene da de tok løs på «Månemannen». Etterpå fulgte den vakre «Tir n’a Noir». Og når en av de flotteste låtene laget i Norge framføres i de vakre omgivelsene på Tautra, kan man ikke unngå å kjenne det magiske i selve øyeblikket. Som ekstranummer vartet de opp med «Ferskenblomst » og «Liten fuggel». Publikum sang med, og ut fra responsen og stemningen å bedømme, er det mange som ønsker et videre liv for festivalen MiG Tautra.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vamp reddet Mig Tautra»